Potato Cakes 2x2kg

About this project

Förfriterade ekologiska potatisbullar med svenska åkerbönor, djupfrysta, ca 2 x 2 kg.

Art. nr. 9023, Martin & Servera 309849, Menigo 408149

Näringsinnehåll pr. 100 g:

Energi  891 kJ/213 kcal
Fett  11 g
varav mättat fett   0,9 g
Kolhydrat 22 g
varav sockerarter   1,2 g
Fiber  4,2 g
Protein  4,5 g
Salt  1,0 g

Ingredienser:

Kokta åkerbönor* (38%), potatis* (31%), lök*, majsstärkelse*, rapsolja*, salt, svartpeppar*.

*KRAV-ekologisk ingrediens.

Förvaring:

Vid -18°C eller kallare. Produkten håller sig i frysbox (-18°C), se datummärkningen. Bör inte frysas efter upptining.

Tillagning:

1. Ugn: Värm ugnen till 225°C, helst varmluft. Lägg frysta Potato Cakes i en långpanna med lite olja på botten. Värm 12-15 min. Stekpanna: Lägg frysta Potato Cakes i en panna med lite olja. Värm på låg värme 20-25 min. Vänd ett par gånger under tiden. De är bara ytfriterada så de måste bakas klart!

2. Käka dem som de är med favvolingonsylten, och de grönsaker ni gillar. Till middag eller mellis. Stavar av morot och en näve ärtor är en bra kombo. Röd paprika och lite gurka också. Eller ta vuxenspåret med fraiche, rödlök och tångkaviar!