Conballs 2x2kg
About this project
Friterade ekologiska majsbollar med svenska åkerbönor, djupfrysta, ca 2 x 2 kg.
Art. nr. 9021, Martin & Servera 309856, Menigo 408150
Näringsinnehåll per 100g:
Energi 1106 kJ/265 kcal
Fett 13 g
varav mättat fett 1,0 g
Kolhydrat 26 g
varav sockerarter 2,7 g
Fiber 6,3 g
Protein 7,8 g
Salt 1,1 g
Folsyra 42 μg 21%**
**Av referensintag (per dag)
Ingredienser:
Kokta åkerbönor* (48%), majs* (16%), ströbröd* (vetemjöl*, salt med tilsatt jod, jäst), lök*, rapsolja*, majsstärkelse*, äppel-juice*, salt, svartpeppar*.
*KRAV-ekologisk ingrediens.
Förvaring:
Vid -18°C eller kallare. Produkten håller sig i frysbox (-18°C), se datummärkningen. Bör inte frysas efter upptining.
Tillagning:
1. Ugn: Värm ugnen till 225°C, helst varmluft. Lägg frysta Cornballs i en långpanna med lite olja på botten. Värm 10-12 min. Stekpanna: Lägg frysta Cornballs i pannan med lite olja. Värm på medelvärme 12-15 min. Skaka pannan några gånger så bollarna blir jämt stekta.
2. Ät Cornballs med tortillabröd, de grönsaker ni gillar och en schyst sås. Till middag eller mellis. Stavar av morot och en näve ärtor funkar bra som tillbehör. Några småtomater och gurka också. Och fraiche med Sweet Chili-sås!